artikel

Terras Top 100 2017 nr. 63: Tespelduyn, Noordwijkerhout

Café 430

Landgoed & Golfbaan Tespelduyn in Noordwijkerhout – nabij het strand- en duinengebied van Noordwijk aan Zee – is een mooie locatie om een balletje te slaan, maar óók om een terrasje te pakken.

Terras Top 100 2017 nr. 63: Tespelduyn, Noordwijkerhout

Verder biedt Landgoed Tespelduyn het decor voor bruiloften en partijen. Het terras beschikt over zogenoemde regiseursstoelen, plantenbakken, nette tafels en dito parasols. Stoelen zijn er aangeschoven, schoon en staan stabiel. Hetzelfde geldt voor de tafels. Vuile asbakken vinden we hier niet en het terras is vrij van zwerfvuil. ‘Dat is hier allemaal dik in orde’, schrijft de vakjury als eerste opmerking. Een keurig geklede en vriendelijke medewerker verschijnt er aan tafel. Hij doet zijn werk vriendelijk en correct. Maakt een ontspannen indruk en spreekt op rustige toon. Hij laat zijn gasten uitpraten en sluit de bestelling af met een dankwoord en de geruststelling dat het eraan komt. ‘Precies zoals het moet’, luidt de korte, maar krachtige notitie van de jury op dit punt.
Ook over de productkennis is die positief.
Dit krijgt in het juryrapport het vinkje ‘goed’. Het bestelde drankje staat snel op tafel en ook daarover is de jury te spreken. ‘Het eten en drinken is hier goed.’ Eindconclusie? ‘Mooie zaak. mooie locatie.’ Voor passanten is de lange oprijlaan van dit landgoed wellicht een drempel om er een terrasje te pikken. Maar wij raden aan, om dit toch zeker een keer te doen. Wij werden er aangenaam verrast.

Tespellaan 53
Tespelduyn.nl

Reageer op dit artikel