artikel

Terras Top 100 2017 nr. 64: Fuiks, Capelle aan den IJssel

Café 569

Op de plek waar van 1872 tot 1981 de scheepswerf van A. Vuyk en zonen zat, huist sinds 2006 Fuiks Eten & Drinken. Een opvallend vormgegeven vrijstaand pand in een stukje groen aan de Hollandsche IJssel, met ruim terras en een speeltuin.

Terras Top 100 2017 nr. 64: Fuiks, Capelle aan den IJssel

Hoge ramen werpen veel licht binnen, maar laten we het vooral over buiten hebben. Het is duidelijk een drukke dag geweest, zien we als we aan het eind van een zonnige weekendse middag plaatsnemen: veel tafels staan vol lege glazen en borden, de bediening is druk de vuile vaat op te ruimen. Hierdoor duurt het een paar minuten voor iemand aan onze tafel staat. Maar de vriendelijke en correcte begroeting maakt veel goed. Als we alleen iets te drinken bestellen, wordt meteen gevraagd of we er ook wat bij willen eten. Slim. We moeten er even op wachten, maar wát er wordt gebracht, is van prima kwaliteit: de getapte pilsjes komen met een prachtige schuimkraag.

Vuykpark 1
Fuiks.nl

Bekijk hier de complete ranglijst Terras Top 100 2017»

Inschrijven voor de Terras Top 100 2018 kan hier»

Reageer op dit artikel