artikel

Terras Top 100 2017 nr. 68: Sterrebos, Beuningen

Café 363

Het dorpje Beuningen in Overijssel telt nog geen duizend inwoners, en één horecabedrijf: streekrestaurant Sterrebos.

Terras Top 100 2017 nr. 68: Sterrebos, Beuningen

Met de waterloop van de Dinkel op steenworp afstand en vele fiets- en wandelroutes voor de deur, heeft Sterrebos over aanloop niet te klagen – zelf zeggen ze gekscherend dat ze aan de ‘Beuningse boulevard’ liggen.

In juni dit jaar bestond het bedrijf 80 jaar; het werd in juni 1937 geopend door de grootouders van de huidige chef-kok Anita Schothuis. Het terras dan, want daarvoor zijn we hier. Dat is voorzien van grind en verschillende soorten meubilair, van gevlochten stoelen tot loungemeubels. En het is warm als de jury langs gaat, 27 graden. De medewerkers zijn vriendelijk, werken correct en geven goed advies over de aanwezige bieren.

Ondanks de drukte en de temperatuur, is er toch nog ruimte voor een geintje: als de jury vraagt waar het toilet zich bevindt, roept een medewerker met een dikke knipoog: ‘Dat hebben we niet!’

Beuningerstraat 71
Sterrebos.nl

Beleefstaverden.nl

Bekijk hier de complete ranglijst Terras Top 100 2017»

Inschrijven voor de Terras Top 100 2018 kan hier»

Reageer op dit artikel