artikel

Terras Top 100 2017 nr. 69: Het Pläske, Ootmarsum

Café 381

Een fraai, ruim opgezet terras op de klassieke straatstenen in het historisch centrum van Ootmarsum. Vanaf dat terras is er mooi uitzicht op de kerk van het Overijsselse stadje, een fijne plek om op een warme dag neer te strijken voor een beetje schaduw en een verfrissend drankje.

Terras Top 100 2017 nr. 69: Het Pläske, Ootmarsum

De oorsprong van de naam van dit horecabedrijf is iets minder fris. Die is, zo lezen we op de website, afgeleid van het straatje tegenover de zaak, ook ‘t Pläske geheten. Dat steegje heet zo, omdat boeren die vroeger naar de kerk gingen, daar eerst nog even een plas deden.

Enfin, snel over naar het terras dan maar: de felle kleuren van de verse bloemetjes op tafel steken mooi af tegen de rustige donkere kleur van het meubilair. Op de menukaart doet ‘t Pläske de taal van de streek eer aan, met broodjes met namen als ‘poaskeals’ (saté) of ‘witte wief’n’ (brie en honing). De medewerkers van ‘t Pläske zien er verzorgd uit en zijn correct en vriendelijk. Alles gaat volgens het boekje, al vinden we het jammer dat we binnen moeten afrekenen, als we willen pinnen. Een klein puntje dus, op een verder prima bezoek.

Kerkplein 24
Restaurantplaske.nl

Bekijk hier de complete ranglijst Terras Top 100 2017»

Inschrijven voor de Terras Top 100 2018 kan hier»

Reageer op dit artikel