artikel

Terras Top 100 2017 nr. 7: De Oale Ste, Nijverdal

Café 6238

Diep in het Twentse land vind je Nijverdal. En aan de rand van dat Overijsselse dorp ligt Bistro De Oale Ste, bij camping De Noetselerberg. Bert-Jan Hoekjen exploiteert de bistro, zijn broer de camping.

Terras Top 100 2017 nr. 7: De Oale Ste, Nijverdal

Voor wie echt tot rust wil komen, is de omgeving een aanrader. Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug ligt om de hoek. Het is ook een reden waarom mensen naar deze streek komen. Gelukkig voor De Oale Ste, want de toeristen – ook die van de camping – vormen een belangrijke doelgroep. Dat is ook de reden dat De Oale Ste alleen open is van april tot en met oktober. Hoekjen werkt daarom alleen maar met studenten, hijzelf is de enige voor wie het horecaleven een fulltime bezigheid is.

Het is niet te merken aan het terrasbezoek overigens. Want de medewerkers van dienst bezorgen zowel vakjury en hoofdjury als mystery visitors een prima middag. Zodra we plaatsnemen, staat er snel een uiterst vriendelijke dame aan onze tafel. Ze helpt ook direct enthousiast. Als we vragen welke wijn het droogst is, krijgen we een trefzeker antwoord: ‘Dat is de Sauvignon Blanc.’ Als we hardop twijfelen tussen een wijntje en cappuccino, adviseert ze met een glimlach het laatste om daarna de wijn te nemen. Zo’n medewerker die een bezoek echt afmaakt.

Holterweg 116
Oaleste.nl

Bekijk hier de complete ranglijst Terras Top 100 2017»

Inschrijven voor de Terras Top 100 2018 kan hier»