artikel

Terras Top 100 2017 nr. 70: Het Wapen van Ens, Ens

Café 493

Geen meanderende watertjes of idyllische pleinen in Ens, het land is immers pas sinds 1948 bewoonbaar. Maar dat het te midden van de kaarsrechte lappendeken van de Noordoostpolder wel degelijk sfeervol kan zijn, bewijst dit fijne terras.

Terras Top 100 2017 nr. 70: Het Wapen van Ens, Ens

Door de ligging aan de doorgaande weg, is dit een ware pleisterplaats voor de omgeving en voor dit drieduizend inwoners tellende dorp. Op een cafetaria en een sportclub na, is er verder geen horeca. Ondanks het open landschap is hier een fijn knus terras gemaakt, met bomen en parasols voor de nodige schaduw op warme dagen. Bij de entree van het terras wordt trots verse appeltaart aangeprezen. Die is echter net op; de nieuwe staat nog in de oven. De medewerker is gastvrij en attent en durft toe te geven dat ze iets niet weet. Dus als we vragen hebben over de wijn die ze niet kan beantwoorden, zet ze de fles op tafel. Misschien niet volgens de etiquette, maar wel gastgericht. Zulke medewerkers zouden we vaker willen tegenkomen!

Baan 1A
Hetwapenvanens.nl

Bekijk hier de complete ranglijst Terras Top 100 2017»

Inschrijven voor de Terras Top 100 2018 kan hier»

Reageer op dit artikel