artikel

Terras Top 100 2017 nr. 71: Van Leeuwen, Rotterdam

Café 822

Een paar plekjes lager dan buurman Popocatepetl (65), maar Winebar & Kitchen Van Leeuwen heeft nauwelijks een minder fijn terras. Het zicht op de Oude Haven en de beschutte ligging helpen daar zeker bij.

Terras Top 100 2017 nr. 71: Van Leeuwen, Rotterdam

Het meubilair is afwisselend, met hoge stoelen en lage loungebanken. ‘Het ziet er vriendelijk uit’, noteert het jurylid, dat later vermoedt dat hij ontmaskerd is, als de bediening wel héél vriendelijk wordt.

Er lijkt met acht medewerkers op vier gasten een surplus aan bediening, maar later komt er nog een groep. Als de jury plaatsneemt, staan drie meiden met elkaar te kletsen, maar ze komen wel direct aan tafel. Het uitserveren gaat hier bijzonder vlot en correct. En als een tweede drankje wordt gebracht, worden meteen de lege koffiekopjes meegenomen. Alles verloopt zoals het hoort. Als het jurylid een tijdje na het bezoek weer langs het terras loopt, begroet een medewerker haar uitbundig.

Spaansepoort 73
Winebarkitchenvanleeuwen.nl

Bekijk hier de complete ranglijst Terras Top 100 2017»

Inschrijven voor de Terras Top 100 2018 kan hier»

Reageer op dit artikel