artikel

Terras Top 100 2017 nr. 72: De Walrus, Sneek

Café 418

De mix van meubilair – lage en hoge stoelen voor de zaak en aan het water, loungebanken met kleurige kussens aan de zijkant van het pand – werken absoluut uitnodigend, en dat is nodig in het toeristische en dus horecadichte Sneek.

Terras Top 100 2017 nr. 72: De Walrus, Sneek

Maar De Walrus is inmiddels een bekende naam en heeft haar plekje verdiend in het Friese horecalandschap, zowel hier als bij het hoger geplaatste broertje in Leeuwarden op plek 20. Het terras in Sneek is populair, door de fijne ligging en de aantrekkelijke uitstraling.

De jonge medewerkers zijn stuk voor stuk goed verzorgd en vlot, en in hun communicatie lekker recht voor zijn raap. Onderling gaat dat in rap Fries, wat voor de eveneens Friese jury geen probleem is, maar waar een toerist uit de rest van het land misschien de wenkbrauwen over fronst. Aan de andere kant geeft dat ook wel weer die authentieke beleving. De wijn – er is keuze uit vier varianten – smaakt prima, net als de ruim bemeten porties borrelhapjes. Complimenten dus voor De Walrus.

Leeuwenburg 11
Dewalrus.nl

Bekijk hier de complete ranglijst Terras Top 100 2017»

Inschrijven voor de Terras Top 100 2018 kan hier»

Reageer op dit artikel