artikel

Terras Top 100 2017 nr. 75: Lunia, Olderbekoop

Café 377

De jury treft in het Friese land een net terras, dat door de bomen lastig is schoon te houden – maar wat wél lukt. Het hotel-restaurant huist in een fraai wit pand dat net ver genoeg van de weg ligt, dat er op het terras geen hinder van wordt ondervonden.

Terras Top 100 2017 nr. 75: Lunia, Olderbekoop

Als we plaatsnemen, loopt de bedieningsmedewerker net met volle handen naar binnen, maar ze zegt ons vriendelijk gedag en komt meteen weer naar buiten om ons te helpen. Ze is vriendelijk, deskundig en doet goed aan bijverkoop. De geserveerde koffie en vooral de appeltaart met versgeslagen slagroom zijn heerlijk. De wijnglazen gaan wel heel vol, maar ons hoor je – dus – niet klagen. Alles gaat verder volgens het boekje.

De tandem van een ervaren medewerkster en een piepjonge die het nog moet leren, werkt hier goed. Zo voelt de jonge zich gesteund, waar hij soms nog wat nerveus is, en bang om het fout te doen. Maar het ging prima. Kim Linse en Marcel Schwirz hebben met Lunia een mooi bedrijf neergezet, en dat uit zich ook op het terras.

Molenhoek 2
Lunia.nl

Bekijk hier de complete ranglijst Terras Top 100 2017»

Inschrijven voor de Terras Top 100 2018 kan hier»

Reageer op dit artikel