artikel

Terras Top 100 2017 nr. 77: Monopole, Harderwijk

Café 542

Een sundownertje. Hoewel we meteen begrijpen wat ermee wordt bedoeld, is het een originele benaming voor een lekker drankje met zicht op de ondergaande zon.

Terras Top 100 2017 nr. 77: Monopole, Harderwijk

En dat is wat Monopole op zomerse avonden te bieden heeft. Gelegen aan het Wolderwijd, één van de Veluwerandmeren, ooit de woeste Zuiderzee, is het uitzicht fraai. Harderwijk is sowieso een mooi stadje en heeft met De Boterlap zelfs de tweevoudig winnaar van deze lijst binnen de stadsgrenzen.

Vergelijken zullen we beide bedrijven niet, maar dat de organisatie op het terras hier anders is geregeld dan elders in de stad, valt wel op. Zo staan de tafels en stoelen dicht op elkaar, waardoor de jonge bediening flink moet laveren om overal de bestellingen op te nemen en uit te serveren. Ook voor de ingang veel zitplaatsen. Een paar keer stond de bediening aan onze tafel met de bestelling voor een ander.

Twee tips: dit terras heeft baat bij een betere organisatie. En check op drukke momenten ook wat vaker de toiletten. Maar verder: de terraslat ligt hoog in Harderwijk en wat dat betreft verdient Monopole absoluut een notering in de lijst.

Buiten de Bruggenpoort 3
Hotelmonopole.nl

Bekijk hier de complete ranglijst Terras Top 100 2017»

Inschrijven voor de Terras Top 100 2018 kan hier»

Reageer op dit artikel