artikel

Terras Top 100 2017 nr. 78: Moeke Ginneken, Breda

Café 1865

Op een gezellig plein in het fraaie Bredase centrum dit populaire terras. Het trekt een diverse doelgroep, maar wel eentje die is te kenmerken als jong van geest, welgesteld en levenslustig.

Terras Top 100 2017 nr. 78: Moeke Ginneken, Breda

Zij nemen graag plaats op de rotan stoeltjes met houten tafels. Bomen zorgen hier (deels) voor schaduw. Het geheel oogt wat rommelig met onder andere plantenbakken op rollende pallets, maar daar maalt hier niemand om. In de bediening veel studenten, wat zorgt voor een soms bijna nonchalante of in ieder geval ongedwongen manier van werken.

‘Straal iets meer enthousiasme uit’, noteert het jurylid. De Hendrick’s Gin met ijs en komkommer wordt keurig uitgeserveerd op een viltje en met een rietje in het bekende grote glas. Genieten en je ogen de kost geven, is hier het devies. De rekening wordt gebracht door een in bedrijfskleding gestoken serveerster. De rekening wordt ter plekke uitgeprint. Prima!

Ginnekenmarkt 17
Moekeginneken.nl

Bekijk hier de complete ranglijst Terras Top 100 2017»

Inschrijven voor de Terras Top 100 2018 kan hier»

Reageer op dit artikel