artikel

Terras Top 100 2017 nr. 79: ’t Hijgend Hert, Vijlen

Café 661

‘Een heerlijk terras om na een wandeling neer te strijken’, lezen we in het juryrapport. En dat is een herkenbare kwalificatie van dit knusse boscafé in de Zuid-Limburgse heuvels en met België en Duitsland op slechts een steenworp afstand. O

Terras Top 100 2017 nr. 79: ’t Hijgend Hert, Vijlen

Ook legio fietsers kennen dit adres. Het terras is imposant van omvang, maar oogt ook alsof Hans en Grietje zo aan kunnen komen huppelen. Deels ligt het naast een kleine weide waar konijntjes huppelen en nog wat andere dieren rondscharrelen. Leuk voor de kinderen en het totaalplaatje zorgt voor een bijna huiselijk karakter.

Het personeel werkt hard en in de soms grote drukte gaat er wel eens iets mis. Een kniesoor die daarop let. De aanbevolen salade Hijgend Hert smaakt prima, net als de bloedworst met appel en natuurlijk Limburgse stroop. Niet iedereen houdt van deze klassieker, maar heerlijk is het wel. Dat geldt ook voor de koffie en het Hert Blond. De glazen waarin dit huisbier wordt geserveerd, zijn fors. Het past helemaal bij het bourgondische karakter van dit topadres.

Harles 23
Boscafe.nl

Bekijk hier de complete ranglijst Terras Top 100 2017»

Inschrijven voor de Terras Top 100 2018 kan hier»

Reageer op dit artikel