artikel

Terras Top 100 2017 nr. 81: Café Blek, Amsterdam

Café 1430

Pas open sinds 2013, maar door de klassieke krulletters op het raam zou je toch echt zweren dat dit gezellige buurtcafé er al veel langer zit.

Terras Top 100 2017 nr. 81: Café Blek, Amsterdam

Leuk detail is dat Blek afgelopen jaar ook debuteerde in de Café Top 100. Ze heben de smaak te pakken. Voor de deur van het hoekpand een sfeervol terrasje. Een ideaal adres voor wie de mudvolle binnenstad wil ontvluchten, maar toch bij een echt Amsterdams café iets wil drinken. Ander voordeel, het is nog een redelijk onontdekt ‘adresje’. Amper toeristen dus.

Het terras zelf: aan het begin van de dag nog netjes opgesteld, op drukke momenten staat vrijwel geen stoel nog op zijn originele plaats. Ook aan ons wordt door een gast gevraagd of het bezwaarljk is als hij een stoel pakt? Nee hoor, ga je gang. Ach, ook wel zo gezellig. De bediening heeft door de drukte amper tijd voor volledig tussentijds herstel. Het glas weizenbier is prima getapt, de Spa is Sourcy, maar komt wel uit een flesje. Daarbij nemen we een huisgemaakte chocoladecake en dat blijkt een uitstekende keuze.

Waalstraat 48
Cafeblek.nl

Bekijk hier de complete ranglijst Terras Top 100 2017»

Inschrijven voor de Terras Top 100 2018 kan hier»

Reageer op dit artikel