artikel

Terras Top 100 2017 nr. 83: Grandcafe 033, Bunschoten-Spakenburg

Café 968

Food Drinks Friends. Wie deze woorden op het raam ziet staan, weet dat dit een hedendaags, trendy en nog niet lang geleden geopend horecabedrijf is.

Terras Top 100 2017 nr. 83: Grandcafe 033, Bunschoten-Spakenburg

Met inderdaad binnen ook nog een zwierig beschreven krijtbord aan de muur. Grand Café 033, het kengetal van Amersfoort en omstreken, waartoe ook Spakenburg behoort, ging zo’n twee jaar geleden open en is een absolute toevoeging aan het horecabestand van dit vissersdorp.

Voor de deur een fors terras. Het gedeelte dat het dichtst bij de gevel staat, kan worden overdekt dankzij een serre, voor de overige stoelen op stoep en plein staan forse parasols klaar. Met mooi weer is het hier al snel druk. Het overwegend jonge personeel kan het dan maar amper bijbenen. ‘Zorg dat je met alle medewerkers goede afspraken maakt wie wat moet doen’, tipt het jurylid. Zelf een oud-winnaar van deze lijst. De extra koude biertjes komen in het juiste glas, smaken ook prima, maar waren ze sneller uitgeserveerd, dan was de schuimkraag ook top geweest. Dit soort details maakt het verschil in een lijst als deze.

Spuistraat 75
Grandcafe033nl

Bekijk hier de complete ranglijst Terras Top 100 2017»

Voorinschrijven voor de Terras Top 100 2018 kan hier»

Reageer op dit artikel