artikel

Terras Top 100 2017 nr. 88: SkyLounge, Amsterdam

Café 1153

Weinig andere terrassen in Amsterdam bieden de gast zo’n fenomenaal uitzicht over de hoofdstad als de SkyLounge op het dak van het Double Tree by Hilton Hotel, pal naast het Centraal Station.

Terras Top 100 2017 nr. 88: SkyLounge, Amsterdam

Wie hier wil zitten, moet wel even het gebouw door, en – uiteraard – met de lift omhoog. Dat kan wat hoogdrempelig overkomen, maar het is de ‘moeite’ meer dan waard. Want eenmaal op dit dakterras, is de uitstraling simpelweg super. Een mooie buitenbar, sfeervolle verlichting en smaakvol samengesteld meubilair. Voor ieder wat wils. Banken met kussens en mooie tafels met comfortabele stoelen.

De jongeman van de bediening spreekt louter Engels, maar niemand die daar om maalt; het past hier wel. Het gevraagde flesje rosé wordt even later gebracht en smaakt voortreffelijk, zoals inderdaad al door hem was voorspeld. Het jurylid dat SkyLounge bezoekt, noteert dat de verwachtingen zijn overtroffen. ‘Ik had eerlijk gezegd mindere service verwacht vanwege de drukte, maar het tegendeel bleek het geval. Iets persoonlijker aandacht voor de gast zou wel mogen, maar verder prima.’

Oosterdoksstraat 4
Doubletree3.hilton.com

Bekijk hier de complete ranglijst Terras Top 100 2017»

Inschrijven voor de Terras Top 100 2018 kan hier»

Reageer op dit artikel