artikel

Terras Top 100 2017 nr. 89: Château De Raay, Baarlo

Café 379

‘Binnen vijf minuten moet u beslissen, want dan gaat de keuken dicht.’ Het is attent bedoeld, maar toch klinkt het wat onvriendelijk, als we kort na aankomst bij de serveerster aangeven ook wat te willen eten.

Terras Top 100 2017 nr. 89: Château De Raay, Baarlo

De keuken van dit fraaie kasteelhotel in het Noord-Limburgse groen is tussen 17.00 en 18.00 gesloten, zo blijkt. Dat maken we niet vaak meer mee. Terwijl ze de bestelling doorgeeft van wat even later een voortreffelijk smakende salade blijkt te zijn, hebben wij de tijd om ons heen te kijken.

In de binnentuin van dit historische kasteeltje is de sfeer uitermate relaxed. Er is zelfs een kruidentuin. Bij de fles bubbelwater komt een schoteltje met gerookte amandeltjes en olijven.

Op een ander moment scoort de serveerster punten. Het jurylid: ‘Ze vraagt of we iets willen drinken en ik informeer welke bieren er op de tap staan. Ze geeft vriendelijk antwoord en ik zeg dat ik toch maar liever cola wil. De kinderen wordt hetzelfde gevraagd en zij vinden dit erg leuk. Als iedereen besteld heeft, wordt de bestelling herhaald en zegt de medewerkster: ‘Het komt eraan.’’ Prima. De rekening zit in een fraai mapje. Een chic, maar uitermate comfortabel terras. ‘Hier kun je lekker gaan zitten en je laten verwennen.’

Raayerveldlaan 6
Sandton.eu/sandton-chateau-de-raay/nl/

Bekijk hier de complete ranglijst Terras Top 100 2017»

Inschrijven voor de Terras Top 100 2018 kan hier»

Reageer op dit artikel