artikel

Terras Top 100 2017 nr. 92: Aon ’t Bat, Eijsden

Café 555

Aan de Maas en met een fiets- en voetveer op een steenworp afstand, is er niet veel fantasie voor nodig om te zien dat Aon’t Bat al lang een pleisterplaats is voor reizigers en passanten.

Terras Top 100 2017 nr. 92: Aon ’t Bat, Eijsden

Op de site lezen we dat het pand inderdaad al vanaf 1905 een horecabestemming heeft en ooit zelfs twaalf hotelkamers had. De naam veranderde, de horecabestemming bleef, al werden de hotelkamers verbouwd tot appartementen en is slapen hier dus niet meer mogelijk. Het gastvrij onthalen van reizigers en passanten wel.

Het terras van dit café is als het ware trapsgewijs aangelegd. Een deel tegen het pand, en een gedeelte meer aan het water. ‘Hier is het altijd druk’, merkt een gast op. Misschien iets té druk? Op de grond papieren snippers, de debrasseerkar mist een deurtje en sommige terrasstoelen zijn kapot. Vervelender is dat de gevraagde verse jus niet vers is en een tweede met excuses geserveerd exemplaar evenmin, jammer. De aspergesoep daarentegen is wel prima. Iets meer focus en dit terras schiet omhoog.

Bat 9
Aontbat.nl

Bekijk hier de complete ranglijst Terras Top 100 2017»

Inschrijven voor de Terras Top 100 2018 kan hier»

Reageer op dit artikel