artikel

Terras Top 100 2017 nr. 93: Bij Christoffel, Broekhuizen

Café 435

Terwijl het jurylid op het pontje staat dat hem naar de overkant van de Maas brengt, ziet hij Bij Christoffel al liggen. Mooi, hoor.

Terras Top 100 2017 nr. 93: Bij Christoffel, Broekhuizen

Op de weg naar het veer passeerde hij al de bekende Hertog Jan Brouwerij en daardoor heeft hij zin gekregen in een koude pint. Eenmaal bij de bestemming gearriveerd, wordt plaatsgenomen op een terras dat eenvoudig is ingericht. De medewerker ziet ons aankomen, maar laat een begroeting achterwege. Zelf zoeken we een leeg tafeltje. Het biertje staan niet veel later op tafel. Prima getapt, al had de inhoud iets kouder gemogen. Dat hij wel degelijk oog heeft voor zijn gasten, blijkt als hij even later ongevraagd een bak water voor de hondjes meeneemt. Attent. De gevraagde portie worst en kaas is fors, en bij de muntthee komt een los kannetje met honing. Stukken beter dan de kuipjes die er meestal bij worden gegeven. Dat geeft vaak zo’n knoeiboel.

Veerweg 11A
Bijchristoffel.nl

Bekijk hier de complete ranglijst Terras Top 100 2017»

Inschrijven voor de Terras Top 100 2018 kan hier»

Reageer op dit artikel