artikel

Terras Top 100 2017 nr. 98: Het Wapen van IJlst, IJlst

Café 518

We mogen naar Friesland voor dit terras. In het fraaie IJlst, onder de rook van Sneek, en aan het water, vinden we een sfeervolle Stadsherberg.

Terras Top 100 2017 nr. 98: Het Wapen van IJlst, IJlst

Een echte herberg bovendien, want er zijn meerdere kamers beschikbaar. Tijd voor een overnachting hebben we helaas niet deze mooie dag. Het terras strekt zich uit over de drie panden waarin Het Wapen van IJlst huist. Voor het restaurantgedeelte is het meubilair iets stoerder en kleuriger dan voor de Stadsherberg. En omdat het aan een drukke straat ligt, is dit terras vooral langgerekt, want het staat opgesteld op de stoep. Het is hierdoor fors van omvang.

De dame van de bediening kan het maar amper bijbenen. Bijna krijgen we met haar te doen. Want ook binnen zitten gasten die de glazen gevuld willen houden en ook daarvoor is ze verantwoordelijk. Het betekent dat we op sommige momenten geen aanspraak op haar kunnen maken. Ook heeft ze geen tijd voor een praatje aan de tafels. Eén of twee mensen erbij en er wordt veel meer gehaald uit dit terras. Want dat het potentie heeft, is ons wel overduidelijk. Het zit hier ‘noflik’, hoor. Zoals Friezen dat schijnen te zeggen.

Galamagracht 2
Wapenvanijlst.nl

Bekijk hier de complete ranglijst Terras Top 100 2017»

Inschrijven voor de Terras Top 100 2018 kan hier»

Reageer op dit artikel