artikel

Koffie Top 100 2017 nr.13 : Coffeelovers Mariënburg, Nijmegen

Café 721

Blanche Dael kan trots zijn op de Gelderse vestiging van hun eigen koffieketen. Want alles klopt hier. Ondanks de drukte hebben de twee barista’s tijd om, terwijl ze geroutineerd verdergaan met koffie bereiden, te vertellen over de oorsprong van de koffie en de smaken die we mogen verwachten in de kop.

Koffie Top 100 2017 nr.13 : Coffeelovers Mariënburg, Nijmegen

Zo zie je maar: kennis en passie geeft zelfvertrouwen en rust achter de bar. Als eerste krijgen we een lungo van Ethiopische Yirgacheffe. Vooral het – kenmerkende – citruszuurtje is zeer aangenaam. ‘Dit is de eerste lungo in tijden die ik met plezier helemaal opdronk’, aldus de jury. De smaakomschrijving die wordt gegeven bij de espresso klopt als een bus: rode bessen, donkere chocolade en karamel. Yum! Ook in de cappuccino komt alles prachtig samen in de kop.

Mariënburg 29, Nijmegen
Coffeelovers.nl

Bekijk hier de complete ranglijst Koffie Top 100 2017…

Reageer op dit artikel