artikel

Koffie Top 100 2017 nr.23 : Vascobelo Rijnstraat, Amsterdam

Café 2342

Vascobelo is een van oorsprong Belgische brander die sinds twee jaar ook in Nederland koffiebars heeft geopend. Deze zaak in Amsterdam, de hoogst genoteerde zaak in Noord-Holland in de lijst, ziet er verzorgd en netjes uit, evenals het baristastation

Koffie Top 100 2017 nr.23 : Vascobelo Rijnstraat, Amsterdam

Uitblazen van stoompijpje en gebruik van verschillende doekjes gebeurt consequent, daar kunnen veel bedrijven nog van leren. Er is echt aandacht voor detail, de koffies worden met veel zorg bereid en gepresenteerd. Alle dranken hebben hier espresso van de Le Roi blend als basis. De americano met dubbel shot heeft een zacht en romig mondgevoel. De smaak is een mooie balans van rins, zoet en bitter. Ook de espresso is fijn: een romig en full-bodied mondgevoel, friszure smaaksensatie en prettige licht bittere afdronk. Een technisch zeer goed bereide espresso. Het concept van Vascobelo is goed uitgedacht en tot in detail uitgevoerd in zowel de koffie’s, het interieur als de uitstraling van de baristi.

Rijnstraat 117, Amsterdam
Vascobelo.be/amsterdam-rijnstraat

Brander: Vascobelo; machine: Kees van der Westen Spirit; melk: Melkunie vers; koffie (americano) €2,90; espresso €2,50; cappuccino €3,10.

Bekijk hier de complete ranglijst Koffie Top 100 2017…

Reageer op dit artikel