artikel

Koffie Top 100 2017 nr.4 : De Wits, Rijswijk

Café 1400

Deze zaak is een voorbeeld voor velen: brandschoon en zeer verzorgd, met een interieur waarover is nagedacht.

Koffie Top 100 2017 nr.4 : De Wits, Rijswijk

Gedreven ondernemers Michel Schot (gastheer) en Rick Batist (chef-kok) slagen erin een breed horecabedrijf neer te zetten waar niet eens de nadruk op koffie ligt, maar waar wél heel goede koffie wordt geserveerd! In de lungo van de Arabica Crème blend proeven we chocolade en speculaas. Barista Chris van Pomeren gebruikt voor zijn espresso bonen van de Colombiaanse plantage San Alberto, uit de Single Estate serie van Smit&Dorlas. Fijn fruitig met frisse citrustonen. De hoofdjury prijst dat hij in de cappuccino voor de Superior Dark blend gaat, de fruitige San Alberto zou worden overvleugeld door de melk. Nu is de cappuccino gewoon heel lekker. Goed dat een zaak als deze voor elke koffiedrank andere bonen kiest, het resulteert in regelrechte topkoffies.

Herenstraat 4, Rijswijk
Dewits.nl

Brander: Smit&Dorlas; machine: La Cimbali; melk: Melkunie vers; koffie (lungo) €2,25; espresso €2,25; cappuccino €2,50.

Bekijk hier de complete ranglijst Koffie Top 100 2017…

Reageer op dit artikel