artikel

Cocktailrecept: Spector Negroni

Café 425

Spector Vermouth is een nieuw merk vermouth. Deze vermouth is op basis van een aromatische sauvignon blanc en veertig verschillende
botanicals. Spector Vermouth kan puur worden gedronken of met tonic. Ook is de drank geschikt voor het bereiden van cocktails, zoals de Spector Negroni. Probeer het recept zelf.

Cocktailrecept: Spector Negroni

Spector Vermouth is ontwikkeld door vier vrienden uit Utrecht. Onder de naam Curiosity Kitchen zetten zij nieuwe dranken en voedselproducten op de markt. Met deze vermouth maak je lekkere cocktails, zoals de Spector Negroni.

Gouden kleur Spector Vermouth

Spector Vermouth is op basis van een aromatische sauvignon blanc en wel veertig verschillende botanicals, zoals kruiden, bloemen, specerijen en citrusvruchten. De gouden kleur dankt de drank aan de cacaobonen, die de vermouth naast kleur ook een mooie romige smaak meegeven. Verder zijn onder andere vlierbloesem, steranijs en gember goed te herkennen in de versterkte wijn. De makers: ‘Eigenlijk blijf je steeds weer nieuwe smaken proeven.’

The Wall of Sound

Spector Vermouth is geïnspireerd op The Spector Sound, een manier van muziek maken waarbij idioot veel muzikanten worden ingezet om een samen een harmonieus geluid te maken, The Wall of Sound. ‘Wij doen eigenlijk hetzelfde. We gebruiken een mooie wijn als basis en creëren met heel veel botanicals vervolgens een Wall of Flavor, goed uitgebalanceerd, maar met heel veel om in te ontdekken’, aldus de producenten.

Cocktailrecept Spector Negroni

Ingrediënten
* 30 cc Spector Vermouth
* 30 cc Nederlandse gin of jenever, bijvoorbeeld Rutte’s Celery Gin of Kever Genever
* 30 cc Amaro, bijvoorbeeld Del Professore Amaro of Campari
* 10 cc stevige rode wijn, bijvoorbeeld een rioja of malbec

Bereiding
Meng de ingrediënten in een groot mengglas gevuld met ijs, roer 25 keer en schenk uit in een rocksglas. Garneer met sinaasappelschil en jeneverbes.

Reageer op dit artikel