artikel

Café Top 100 2017 nr.100: In ’t Aepjen, Amsterdam

Café 799

In de staart van deze lijst, maar op de kop van de Zeedijk. Dit prachtige authentieke café, in één van de oudste panden van de stad (1544). Naar verluidt was het ooit een herberg waar zeelieden hun overnachting betaalden met een meegenomen aapje uit ‘de Oost’.

Café Top 100 2017 nr.100: In ’t Aepjen, Amsterdam

Veel vlooien gegarandeerd en daaraan zou de uitdrukking ‘in de aap gelogeerd’ ontleend zijn. Vandaag de dag is het blinkend schoon, hangt er een keur aan decoraties aan de wanden en komt er een leuke mix van publiek. Dit is gelukkig geen ‘tourist trap’ en dat is gezien de locatie een verademing. De barman raadt het huisbier Aepjes aan en dat blijkt een goede suggestie. Tegelijk met een jonge jenever wordt het voor ons neergezet en deze variant op de kopstoot is goed voor een paar genoeglijke momenten. In ’t Aepjen ontbrak de laatste jaren in deze lijst, maar nu is er maar één conclusie te trekken: welkom terug!

Zeedijk 1, Amsterdam

Gastheer: Ger. W. van der Valk / Type: café / Open: 7 dagen / Percentage omzet uit drank: 95 / fluitje €2,40; cola €2,60; koffie €2,50

Bekijk hier de complete ranglijst Café Top 100 2017 inclusief de juryrapporten…

Reageer op dit artikel