artikel

Café Top 100 2017 nr.11: ’t Plein, Meppel

Café 1840

Aan de iets minder bekende Prinsengracht dan de naamgenoot in Amsterdam, namelijk die van Meppel, vinden we dit jaar het beste café van de provincie Drenthe. Een bekende in de lijst natuurlijk. Jaap de Boer is een zeer actieve ondernemer.

Café Top 100 2017 nr.11: ’t Plein, Meppel

In 2012 en 2013 wist ’t Plein onder meer de Publieksprijs op zijn naam te zetten. Dit door goed en fanatiek gebruik van social media. Maar ook offline is ’t Plein aanwezig en dat blijkt wel als de zaak bezocht wordt door het jurylid van dienst. ‘Zeer warm en gemeend worden we met ‘Een goedemiddag’ welkom geheten.’ Een prettig begin. Zodra het jurylid plaatsneemt, wordt ze geholpen. ‘Topbediening’, noteert ze tevreden. Ze wachten keurig totdat er plaatsgenomen is, om vervolgens de bestelling op te nemen.

Als het jurylid vraagt naar de verschillende biersoorten, volgt een uitgebreide uitleg over bieren en de bierkaart van het café. Dat ze hier hun vak verstaan moge duidelijk zijn. De aanwezige medewerkers zijn hard aan het werk, maar zodra ze tijd hebben, volgt een hartelijk praatje. Top!

Prinsengracht 1, Meppel
Herberghetplein.nl

Gastheer: Jaap de Boer / Type: café / Open: 7 dagen / Percentage omzet uit drank: 57 / fluitje €2,20; cola €2,50; koffie €2,20

Bekijk hier de complete ranglijst Café Top 100 2017 inclusief de juryrapporten…

Reageer op dit artikel