artikel

Café Top 100 2017 nr.39: Bar le Duc, Den Bosch

Café 519

Bar le Duc is een vaste waarde in de gezellige Bossche binnenstad. Aan cafés bepaald geen gebrek, maar dit is zo’n klein pareltje waarvan je hoopt dat je het tegenkomt.

Café Top 100 2017 nr.39: Bar le Duc, Den Bosch

Het jurylid: ‘Zo’n café waarvan je weet dat je er regelmatig heen zou gaan, mocht je in de buurt wonen. Sfeer, kwaliteit en gastvrijheid gevangen op een paar vierkante meters. De medewerkers hoeven elkaar maar aan te kijken om de boel in controle en aan de gang te houden. En dat op een paar meter jou eigen biertje wordt gebrouwen, doet je alleen maar verlangen naar een tweede.’ Want inderdaad, Bar le Duc beschikt over een eigen brouwerij waar meerdere Kolleke-bieren gemaakt worden. Achter de bar wordt stevig doorgewerkt, zodat ook met een paar man personeel alle gasten op tijd hun drankje krijgen. De aankleding is sfeervol en een mix van knus tot bijna kitsch. Geweien, nummerplaten, reddingsboeien.

Korenbrugstraat 5-7, Den Bosch
Cafebarleduc.nl

Gastheer: Jan van Kollenburg jr. / Type: bruincafé / Open: 7 dagen / Percentage omzet uit drank: 80 / fluitje €2,50; cola €2,40; koffie €2,20

Bekijk hier de complete ranglijst Café Top 100 2017 inclusief de juryrapporten…

Reageer op dit artikel