artikel

Café Top 100 2017 nr.66: Arendsnest, Amsterdam

Café 1118

Proeflokaal Arendsnest is een biercafé pur sang. Ergo: ze focussen zich zó op bier, dat ze zelfs geen koffie verkopen, en ook niet of nauwelijks fris.

Café Top 100 2017 nr.66: Arendsnest, Amsterdam

De tientallen bieren komen in standaardglazen van 25 cl of in proefglaasjes van 12 cl, aan fluitjes of vaasjes doen ze niet. Wie de imposante rij tapkranen telt komt tot 52, op fles zijn nog eens ruim 100 bieren verkrijgbaar.

Eigenaar Peter van der Arend is is als bierexpert verbonden aan Misset Horeca en schrijft elke maand een column over de wereld van bier. Hij heeft vier cafés in Amsterdam, waarvan Arendsnest de bekendste is. ’Cause Beer Loves Food staat in deze lijst op plek 26. ‘Hier wordt horeca bedreven op topniveau’, noteert de jury tevreden. ‘Ook als je totaal onbekend bent met bier, is dit een zaak waar je je snel thuis voelt. Dit café straalt in alles bier uit. Onze verwachting is ruim overtroffen.’

Herengracht 90, Amsterdam
Arendsnest.nl

Gastheer: Peter van der Arend / Type: café / Open: 7 dagen / Percentage omzet uit drank: 90 / fluitje n.v.t.; cola €3,50; koffie n.v.t.

Bekijk hier de complete ranglijst Café Top 100 2017 inclusief de juryrapporten…

Reageer op dit artikel