artikel

Café Top 100 2017 nr.67: Lemmy’s, Leiden

Café 581

Lambert Vos heeft met Lemmy’s bier- en whiskycafé een eigenzinnige zaak neergezet. Hij is al sinds 1994 eigenaar en opent elke dag om 17.30 uur (in het weekend 15.30 uur) de deuren.

Het eenvoudige terras is druk als de jury langskomt, waardoor de zaak aandacht trekt. Ook binnen is het druk met vooral jongeren die aan statafels hangen, niet gek in een studentenstad als Leiden. Vos staat alleen en doet dan ook niet aan bediening aan tafel.

Zowel binnen als buiten is de zaak rijkelijk voorzien van bierreclames, aangevuld met krijtborden waarop de ruim 150 bieren worden aangeprezen. Vos kent ze allemaal en kan goed adviseren. Hij vraagt naar de smaakvoorkeur, geeft enkele suggesties en kiest er één om in een proefglaasje te serveren. Die is meteen raak: La Dixième van de lokale brouwerij Leidsch Bier. Die komt keurig getapt, zoals Vos alles in zijn bedrijf keurig voor elkaar heeft.

Morsstraat 24, Leiden
Biercafe.nl

Gastheer: Lambert Vos / Type: café / Open: 7 dagen / Percentage omzet uit drank: 85 / fluitje €2,50; cola €2,20; koffie €2

Bekijk hier de complete ranglijst Café Top 100 2017 inclusief de juryrapporten…

Reageer op dit artikel