artikel

Café Top 100 2017 nr.68: D’r Klinge, Heerlen

Café 311

D’r Klinge van Roger Schreurs is een bekende naam in deze lijst. De warme deken die neerdaalt als we over de drempel stappen is precies de reden waarom we zo van cafés als dit houden.

Café Top 100 2017 nr.68: D’r Klinge, Heerlen

Er klinkt muziek en geroezemoes, het is gezellig druk met een gemêleerd gastengezelschap, zoals je eigenlijk alleen in Limburg aantreft: vijf vriendinnen aan de wijn, drie oudere en chicgeklede dames aan bier en wijn, een oude man die een krantje leest. Aan het plafond een racefiets en wielershirts, achter de bar een beeldscherm met wisselende foto’s van oud-Heerlen. Wat een fijne sfeer! Op advies van de vriendelijke en kundige barman gaan we voor Chimay Dorée. Fijn detail bij het uitserveren: de viltjes zijn van een ander merk en worden daarom met de blanco kant naar boven gedraaid voordat de glazen erop worden gezet. En dat het zo hoort, hoeft je ze niet uit te leggen. De jaarlijkse notering in deze lijst toont aan wat een topzaak dit is.

Pancratiusplein 47, Heerlen
Drklinge.nl

Gastheer: Roger Schreurs / Type: bruincafé / Open: 7 dagen / Percentage omzet uit drank: 90 / fluitje €2,20; cola €2,20; koffie €2,20

Bekijk hier de complete ranglijst Café Top 100 2017 inclusief de juryrapporten…

Reageer op dit artikel