artikel

Café Top 100 2017 nr.69: Het Wapen van Bloemendaal, Haarlem

Café 542

De jury vermoedt, gezien het feit dat ook mensen met kleine kinderen binnenstappen, dat Het Wapen van Bloemendaal in Haarlem een belangrijke buurtfunctie heeft. Het interieur is typisch bruincafé: veel donker hout en een bordeaukleurig plafond.

Café Top 100 2017 nr.69: Het Wapen van Bloemendaal, Haarlem

Zoals zo vaak maken de medewerkers het verschil en die zijn in het geval van Het Wapen van Bloemendaal in één woord geweldig. Eén en al gastvrijheid, kennis en kunde. De twee jonge dames stralen plezier in hun werk uit en hebben een professionele vibe over zich. Op de vraag welke bieren er van de tap verkrijgbaar zijn, wordt geen uit het hoofd geleerd riedeltje afgedraaid. Allesbehalve. Er wordt uitgebreid de tijd genomen om alle negen bieren te omschrijven in smaak, biersoort en alcoholpercentage. Om de keuze te vergemakkelijken wordt van een onbekend bier zelfs een proefglaasje aangeboden. Het zou nog een lange, fijne avond worden.

Zijlvest 1a, Haarlem
Hwvb.nl

Gastheer: Michel Castenmiller / Type: café / Open: 7 dagen / Percentage omzet uit drank: 85 / fluitje €2,70; cola €2,30; koffie €2,10

Bekijk hier de complete ranglijst Café Top 100 2017 inclusief de juryrapporten…

Reageer op dit artikel