artikel

Café Top 100 2017 nr.80: Beer & Bites, Nijmegen

Café 481

Het ligt een beetje ‘uit de loop’, maar eenmaal binnen is Beer & Bites simpelweg een heel warm en knus café. Veel hout en het tweede deel achterin ligt hoger.

Café Top 100 2017 nr.80: Beer & Bites, Nijmegen

De medewerker van dienst is vrolijk en komt professioneel over. Bij het groepje naast onze tafel gaat per ongeluk een glas om. Met een kleine kwinkslag over het voorval wordt het snel opgeruimd en komt er een versgetapt exemplaar voor in de plaats. Aan een andere tafel worden spelletjes gespeeld. Op de kaart natuurlijk verschillende bieren en hapjes. De Filou, een wat zoetige tripel, en de Urthel Saissonière worden prima geserveerd. De erbij gevraagde taco’s zijn pittig. Gelukkig blijft het bier goed te proeven. Met een beetje goede wil zou je het een huiskamercafé noemen. Maar wel één waar gastheerschap, veel drankkennis, een leuke menukaart en professionaliteit hand in hand gaan.

Priemstraat 9, Nijmegen
Beer-en-bites.nl

Gastheer en -vrouw: Danny en Nicole van der Pluijm / Type: café / Open: 7 dagen / Percentage omzet uit drank: 85 / fluitje €2,20; cola €2,20; koffie €2,20

Bekijk hier de complete ranglijst Café Top 100 2017 inclusief de juryrapporten…

Reageer op dit artikel