artikel

Café Top 100 2017 nr.97: ’t Ankertje, Enkhuizen

Café 801

Een gastvrouw die ook bierbrouwer is. Dat is natuurlijk een combinatie waar we van houden. Karin Mazereeuw van ’t Ankertje noemt zich sinds 2013 De Brouwvrouw en maakt onder die naam zes verschillende bieren.

Café Top 100 2017 nr.97: ’t Ankertje, Enkhuizen

En er is een 7e op komst, vermeldt de site. In een fraaie box zijn ze ook voor thuis te koop, maar nu het jurylid er toch is, wil hij natuurlijk één van deze bieren van de tap. Het is mooi weer, dus wordt het op aanraden van de bediening een witbier, hier Witte Kaatje geheten. In een fraai glas komt het op tafel. Wel jammer dat het niet wat beter getapt is, er zit heel veel schuim in het glas, maar smaken doet het wel. Het café zelf is natuurlijk een klassieker. In VOC-stad Enkhuizen en met een pracht van een terras voor de deur. Als wij er zijn kan het met de alertheid iets beter, maar het is hoogseizoen en druk. De zomer viel al niet mee, dus moeten er nu even meters worden gemaakt. En dat snappen we ook wel weer.

Dijk 6, Enkhuizen
Cafe-ankertje.nl

Gastvrouw: Karin Mazereeuw / Type: eetcafé / open: 7 dagen / Percentage omzet uit drank: 53 / fluitje €2,40; cola €2,30; koffie €2,30

Bekijk hier de complete ranglijst Café Top 100 2017 inclusief de juryrapporten…

Reageer op dit artikel