artikel

Cocktailrecept van David Trampe: Tommy de Oaxaca

Café 428

De Rotterdamse bartender David Trampe introduceert een eigen mezcal: Agave de Cortes, Edition David Trampe. Een zijdezachte ‘godendrank’ die naast puur te drinken ook een geschikte spirit is voor delicate cocktails. Hier twee cocktailrecepten.

Cocktailrecept van David Trampe: Tommy de Oaxaca

Trampe raakte vijf jaar geleden tijdens een bezoek aan Mexico in de ban van mezcal. Mezcal is een Mexicaanse drank die net als tequila wordt gemaakt van de agaveplant. De bartender maakte zijn droom waar door, in samenwerking met familie Cortes, een eigen mezcal te ontwikkelen. Cortes produceert al vijf generaties lang mezcal. Samen hebben ze een verfijnde mezcal ontwikkeld waarmee David aan Europa wil laten zien hoe een mezcal op traditionele wijze en met respect voor traditie en cultuur wordt gemaakt.

Mezcal met zijdezachte smaak

Agave de Cortes, Edition David Trampe is zo bijzonder omdat de agave die voor deze spirit is gebruikt buitengewoon oud is. Een agave groeit normaal gesproken minimaal 7 jaar voordat deze gebruikt kan worden voor de productie van mezcal. Het agaveveld voor deze mezcal is een ‘vergeten veld’, zonder onderhoud. Dit resulteerde in een extreem klein plantje dat heel zijn leven heeft gevochten om boven het gras uit te komen. Deze Espadin agaves hebben een leeftijd bereikt van 14 jaar, wat zorgt voor een zeer complexe en zijdezachte smaak.

1300 flessen Agave de Cortes, Edition David Trampe

Agave de Cortes, Edition David Trampe, is in een eenmalige zeer gelimiteerde oplage verkrijgbaar van slechts 1300 flessen. Deze specifieke spirit wordt geschonken bij geselecteerde bars in Nederland en wordt door David zelf gedistribueerd.

Recept Tommy de Oaxaca

Cocktail Tommy de Oaxaca, bereid met de Agave de Cores, Edition David Trampe.

Ingrediënten:

  • 50 ml Agave de Cortes, Edition David Trampe
  • 25 ml vers geperst limoensap
  • 12 ml ananas marmelade
  • 3 dashes grapefruitbitters
  • 1 snufje zout

Bereiding:

Doe alle ingrediënten in een shaker. Vul deze volledig met ijs en shake stevig voor 8-10 seconden. Schenk alles in één keer uit in een groot whiskyglas. Garneer de cocktail met een schijfje gember, munttopje en een beetje kaneelschilfers. ‘In Oaxaca, Matatlán zeggen ze dan: Dixeebe.’

 

Bekijk hier vier cocktail van Dyon Seedorf van George Cocktailbar Rotterdam.

Reageer op dit artikel