artikel

Cocktailrecept: The Espresso Roast Speciality

Café 532

Johnnie Walker lanceert twee experimentele whisky’s in zijn Blenders’ Batch reeks: Espresso Roast en Rum Cask Finish. Beide whisky’s zijn ontwikkeld om een hoeksteen te vormen voor exceptionele cocktails. Hier twee recepten.

Cocktailrecept: The Espresso Roast Speciality

In Schotland voert een team van twaalf Johnnie Walker-experts continu experimenten uit, die grenzen verleggen in smaak en aroma. Beide limited edition-whisky’s werden ontwikkeld om een hoeksteen te vormen voor exceptionele cocktails, waaronder de Espresso Roast Speciality en de Steel Drum Cooler.

Espresso RoastEspresso Roast

Johnnie Walker Blenders’ Batch Espresso Roast is het resultaat van een experiment waarbij whisky’s gedistilleerd werden met gebruik van sterk geroosterde gerst. Er ontstond mout met ongelooflijk donkere chocoladesmaken. Deze intense smaak werd gebalanceerd met andere whisky’s die gerijpt werden in jonge vaten om een lichte kruidigheid toe te voegen en een subtiele zoetheid van vanille te verzekeren. Batch Espresso Roast is een rijke Schotse blend, met een diepe warmte en pittige aroma’s van koffie en donkere chocolade.

Rum Cask FinishRum Cask Finish

Johnnie Walker Blenders’ Batch Rum Cask Finish is een zachte, kruidige en zoete blended Scotch die voortkwam uit een van de honderden experimenten die de Johnnie Walker blending teams continu in ontwikkeling hebben.
De twee nieuwe smaken werden gepresenteerd op de Diageo World Class Bartender of the Year finales in Mexico City en zijn vanaf november te koop in de Benelux. Hier twee cocktailrecepten: één gemaakt met Espresso Roast en de andere met Rum Cask Finish.

Cocktailrecept The Espresso Roast Speciality

James Hoffmann, een expert in koffiebranden, experimenteerde samen met meesterbartenders om hun eigen perfect serves te creëren met de Johnnie Walker Blenders’ Batch Espresso Roast.

Ingrediënten

  • 40 ml Johnnie Walker Blenders’
  • Batch Espresso Roast
  • 20 ml premium koffielikeur
  • 20 ml zoete vermouth
  • 1 citroenzeste

Bereiding

Meng alle ingrediënten, inclusief citroenzeste, over ijsblokjes in een mengglas. Zeef in een gekoeld coupeglaasje. Garneer met een elegante limoenzeste en een druppel truffelolie in het midden van de cocktail.

Reageer op dit artikel