artikel

Terrasmeubilair horeca: 9 trends op een rij

Café 5325

De horecaterrassen die we in 2018 gaan zien, hebben meer flair en een persoonlijke touch. De terrassen hebben een eclectische mix van kleuren, materialen en stijlen. Misset Horeca zet negen trends in terrasmeubilair horeca op een rij.

Terrasmeubilair horeca: 9 trends op een rij
Het terras van Eigenwijs eten & drinken in Oostburg is een mix & match van modern draadstaal meubilair en weerbestendige rotanlook stoelen, geïnspireerd op de sixties. De groene zitkussens maken het warme terras af. Meubilair: Satelliet.

Naast functioneel en comfortabel zijn terrassen dynamisch, speels en persoonlijk. Terrasmeubilair horeca heeft een eclectische mix van kleuren, materialen en stijlen. Rotan, designmeubilair van kunststof, banken en hoge zits zijn in trek. De trends in terrasmeubilair 2018 op een rij en enkele voorbeelden ter inspiratie.

Trends terrasmeubilair horeca 2018

  1. Eclectisch: niet één kleur, maar juist een mix van kleuren en stijlen op het terras.
  2. Stoelen worden in verschillende soorten, materialen en kleuren gecombineerd.
  3. Terrasmeubilair is functioneel én comfortabel.
  4. Weerbestendige rotanlook stoelen zijn in trek.
  5. Designmeubilair van kunststof sieren terrassen in 2018.
  6. Banken en hoge zits gaan we veel zien op het terrassen. Ze zorgen voor het ‘wij-gevoel’.
  7. Terras is steeds meer een verlengstuk van het interieur: buiten wordt binnen.
  8. Zwart als hoofdkleur blijft populair, maar wordt steeds vaker gecombineerd met kleur.
  9. De horecaondernemer toont meer lef bij de inrichting van het terras. De inrichting wordt persoonlijker en dynamischer. Ze zijn speels en hebben flair.

Leestip: Wat is de ideale stoel voor horeca en terras

 

Terrasmeubilair horeca: Monopole

De slangenbank van Beach Hotel Monopole in Harderwijk is een echte blikvanger op het terras. Aan beide zijden van de bank zijn zitjes. Meubilair: Satelliet.

Terrasmeubilair 2018Café Polly Maggo in Tilburg heeft op het terras een speelse opstelling die rekening houdt met de verschillende behoeftes van de gasten. Knusse zitjes in verschillende kleuren vooraan, banken langs de zijkant en praktische statafels achterin. Meubilair: Satelliet.

Leestip: Het ideale horecaterras, van inrichting tot personeel

Terrasmeubilair horeca: Slangevegt

Het terras van Buitenplaats Slangevegt bestaat uit twee delen: een lounge- en een à-la-cartegedeelte, beide met zicht op de rivier de Vecht. De één lekker informeel en laagdrempelig met loungestoelen en -banken, de ander iets chiquer met gedekte tafels van hout en staal.

Terrasmeubilair horeca: EigenwijsHet terras van Eigenwijs eten & drinken in Oostburg is een mix & match van modern draadstaal meubilair en weerbestendige rotanlook stoelen, geïnspireerd op de sixties. De groene zitkussens maken het warme terras af.
Meubilair: Satelliet.

Terrasmeubilair 2018: The Harbour Club Rotterdam

Zwart en wit is de huisstijl op het terras van The Harbour Club in Rotterdam. Er is een grote variëteit aan stoelen, ‘rondjes’, robuuste hoge tafels en een houten bar. Omringd door het groen van het park is het terras een lust voor het oog.

Leestip: Waar let je op bij het bouwen van een terras

Terrasmeubilair horeca

Terras is steeds meer een verlengstuk van het interieur. Zo ook bij Hugh in Rotterdam. Het interieur van de zaak is een reflectie van de Rotterdamse haven. Ook de hoge terrasbanken op het terras zijn geïnspireerd op het stoere karakter van de havenstad. Van de achterkant lijkt het misschien een afscheiding, maar de banken geven de gasten juist het ‘wij-gevoel’. Gasten worden omarmd en ‘kruipen’ bij elkaar. Meubilair: Satelliet.

 

Terrasmeubilair horeca

Zwart als hoofdkleur blijft populair, maar steeds vaker gecombineerd met kleur. Grebbelounge in Renswoude doet dat met rode stoelen. Hoge zits worden afgewisseld met lage zits, banken en schommelstoelen. Als groep kun je makkelijk plaatsnemen of aanschuiven bij andere gasten. Meubilair: Homint.

 

Terrasmeubilair horeca

Verschillende soorten stoelen op het terras van het grand café van Hotel Bergse Bossen in Driebergen. Het meubilair heeft frisse en uitnodigende kleuren die goed combineren met de houtkleur van de gevel. De kleuren komen terug in de comfortabele kussens op de banken. Meubilair: Satelliet.

Leestip: Zo maak je optimaal gebruik van het terras, zeven terrastips

 

Reageer op dit artikel