artikel

Recept koffiecocktail: Café Mucho Gustu met Bébo

Café 660

Bébo koffielikeur dankt zijn onderscheidende smaak aan de kofiebonen: de Cubaanse 100% Arabica. Bébo is geschikt voor het mixen van koffiecocktails. Hier het recept van Café Mucho Gusto.

Recept koffiecocktail: Café Mucho Gustu met Bébo

De likeur is geschikt voor het mixen van de perfecte Espresso Martini. De signature serve Bébo Espresso Martini is de Café Mucho Gusto. De koffiebonen die gebruikt worden om de likeur te maken worden met de hand geplukt in de bergen van de Sierra Maestra. Het is lastig deze koffie in grote getale te verkrijgen buiten Cuba, waardoor het product in eerste instantie beperkt beschikbaar is.

BéboMinder suiker in Bébo Cuban Coffee likeur

Om ervoor te zorgen dat de authentieke smaak van de Cubaanse koffie het best bewaard blijft, zit er in Bébo Cuban Coffee Liqueur minder suiker dan andere koffielikeuren en is er geen karamel aan toegevoegd. Daarnaast bevat het product geen kunstmatige kleur- en smaakstoffen. Volgens een oude legende dankt de likeur zijn naam aan een gelijknamige geheime underground club Bébo in Havana. De likeur is verkrijgbaar in Nederland bij Kuyper Royal Distillers.

Recept Café Mucho Gusto

Ingrediënten
* 30 ml Bébo Cuban Coffee Liqueur
* 30 ml vers gezette espresso
* 30 ml wodka (advies: durf dit te verwisselen voor Mezcal)
* 1 barlepel fijne suiker

Bereiding
Shake alle ingrediënten met ijs in een cocktailshaker. Schenk de cocktail via een zeef in een (martini) cocktailglas en garneer met drie koffiebonen.

Meer cocktailrecepten

Meer cocktailrecepten

Reageer op dit artikel