artikel

Recept koffiecocktail: Espresso Martini

Café 1432

De Britse bartender Dick Bradsell vond verschillende nieuwe cocktails uit die vandaag de dag moderne klassiekers zijn, zoals de bramble en de wodka espresso, beter bekend als espresso martini. De koffiecocktail die momenteel on trend is. Maak de koffiecocktail zelf.

Recept koffiecocktail: Espresso Martini

De Britse bartender Dick Bradsell vond verschillende nieuwe cocktails uit die vandaag de dag moderne klassiekers zijn, zoals de bramble en de wodka espresso, beter bekend als espresso martini.

Britse bartender blies cocktail-scene nieuw leven in

De twee jaar geleden op 56-jarige leeftijd aan hersenkanker overleden Britse bartender Dick Bradsell was de man die de cocktail-scene in de jaren 80 van de vorige eeuw nieuw leven inblies. Bradsell werd wereld-beroemd als hoofdbartender van Atlantic Bar and Grill, een populair restaurant in hartje Soho.

Uitvinder Espresso Martini

Het verhaal gaat dat Bradsell de espresso martini bedacht toen hij werkte in Fred’s Club in de late jaren 80. Een jong fotomodel schuift aan de bar en vraagt Bradsell ‘something to wake me up and fuck me up’. Zijn oplossing is een mixture van wodka, verse espresso, koffielikeur en suiker, gemixt tot een bitterzoet, romig drankje met een stevige kick dankzij de verse Buscaglione-espresso.

Espresso MartiniRecept Espresso Martini

Ingrediënten
* 25 ml wodka
* 25 ml koffielikeur
* 25 ml Buscaglione espresso
* 10 ml Monin Tonka bean of gewoon suikersiroop
* glas Libbey 1924 coupe
* koffiebonen voor garnering
* crushed ijs

Bereiding
Shake de wodka, koffielikeur, suiker-siroop/Monin en de vers gezette espresso met veel crushed ijs in een shaker. Schenk door een fijne zeef in een gekoelde martinicoupe. Garneer met drie koffiebonen van Buscaglione.

Reageer op dit artikel