artikel

Cocktailrecept Royal Navy MarlinSpike: alternatief gin-tonic

Café 1171

MarlinSpike rum is een nieuwe rum die zorgt voor een bijzondere smaaksensatie, zelfs wanneer de rum alleen op ijs wordt
geproefd. De zachte rum is fruitig, gekruid, fris en ideaal voor het bereiden van cocktails.

Cocktailrecept Royal Navy MarlinSpike: alternatief gin-tonic

‘MarlinSpike bestaat uit de blend van 3 tot 5-jarige rumsoorten uit Barbados, Trinidad & Tobago, Jamaican pot-stilled rum en een vierde rum voor de frisheid, zorgt voor de creatie van geheel nieuwe mixdrankjes en onverwachte pairing-mogelijkheden’, aldus Foodpairing.com. Het voedingsadviesbureau is gespecialiseerd in moleculaire analyse en het matchen van verschillende voedingsmiddelen en dranken.

MarlinSpike rum matcht met tonic

MarlinSpike rum‘MarlinSpike rum matcht moleculair met tonic die beter is dan de meeste toonaangevende gins, maar met een geheel ander smaakprofiel’, aldus Foodparing. Alle rumsoorten van de blend zijn gerijpt op houten vaten waardoor de rum een frisse houttoon heeft. De frisse mixer heeft daarnaast ook kenmerken van groene appel, banaan, tropisch fruit, complexe kruiden en een vleugje bloemen.

Royal Navy MarlinSpike – Tonic

MarlinSpike mixt perfect met tonic. Deze combinatie geeft een visuele champagne-ervaring.

Ingrediënten
• 50 ml MarlinSpike rum
• 200 ml tonic
• 4 muntblaadjes
• sinaasappelschil
• ijsblokjes

Bereiding
Voeg 4 of 5 grote ijsblokjes toe aan een glas. Voeg 3 pepermuntblaadjes toe. Kneus ze een beetje in de palm van je hand om de aroma’s vrij te maken Schil een sinaasappel over het glas, voeg de schil en de oranjebitters toe. Voeg vervolgens MarlinSpike toe en laat infuseren. Giet tot slot het glas vol met de premium tonic.

Een andere zomercocktail bereiden?

Een andere zomercocktail bereiden?

Reageer op dit artikel