artikel

Foodpairing: Bier en Spijs Encyclopedie uitgebreid

Café 624

Biersommelier Arvid Bergström komt dit voorjaar met drie nieuwe boeken en daarmee krijgt de reeks Bier en Spijs Encyclopedie gelijkt drie nieuwe titels. Alles over foodpairing.

Foodpairing: Bier en Spijs Encyclopedie uitgebreid

Na zijn debuut ‘Proef Bier’ schreef Arvid Bergström een tweede boek met de titel ‘Bier aan Tafel’. Dat laatste boek kwam in juni 2017 uit, dus nog geen jaar geleden. In november 2017 volgde het eerste deel van de Bier en Spijs Encyclopedie, Bier en Oliebollen. En nu zijn er dus drie nieuwe titels in deze reeks.

Bier en Kaas

Bier en Kaas ontwikkelde Bergström samen met kaasspecialiste Annelies van den Ende met wie hij samenwerkte voor  proeverijen, colleges en masterclasses. Het is een boek voor kaasliefhebbers: veel combinaties zijn niet één bier met één kaas, maar vaak één bier met twee of drie kazen. Of zelfs vier bieren en vijf kazen. Bij al die kazen staat beschreven wat de beste of lekkerste combinaties zijn. Uiteindelijk zijn het meer dan 85 verschillende combinaties.

Bier en Aardappel

Bier en AardaBier en spijs ppel schreef, testte en bedacht Bergström samen met chefkok Marko Teseling. In het boek staan naast biercombinaties met patat frites en aardappelchips ook combinaties met aardappelsoep, met stamppotten en vetarme taarten op basis van kruimige aardappelpuree. Het boek laat de veelzijdigheid zien van de aardappel en geeft informatie over welke soorten aardappelen er zijn.

Bier en chocolade

Voor Bier en Chocolade werkt Arvid Bergström samen met biersommelier Maurus Wijman. Het is een boek voor de beginnende én gevorderde chocoladeliefhebbers. Het uitzoekwerk heeft geleid tot een boek met meer dan vijfentwintig combinaties van bier met cacao, zoals een aantal ‘bean-to-bar’-chocolade, evenals hartige en zoete gerechten met cacao of chocolade. De boekjes komen eind mei 2018 uit en kosten €13,89.

Arvid Bergström: bier en spijs

Arvid Bergström is Internationaal Diplom Biersommelier. Hij studeerde aan de bieropleiding StiBON. Daarnaast is hij ook kok, auteur van kookboeken voor bier (Proef Bier, Bier aan Tafel, Bier en Oliebollen, en nu ook Bier en Aardappel & Bier en Kaas), hij doceert aan de bieropleiding, jurylid bij bierkeuringen en –wedstrijden.


Reageer op dit artikel