artikel

Recept zomercocktail: Chapter Gin & Tonic

Café 612

Rotterdam is een nieuwe spirit rijker: Chapter Gin. Een uitgesproken, premium gin met tonen van onder meer cayennepeper, gember, kruidnagel, sinaasappel en munt. Niet voor iedereen, en daarom bijzonder. Hoe je de perfecte Gin & Tonic maakt, lees je in het recept.

Recept zomercocktail: Chapter Gin & Tonic

Chapter Gin is een ode aan de stad en haar inwoners: pittig en eigenwijs. De rijke, gelaagde smaak maakt Chapter Gin bovendien perfect voor foodpairing. Chapter Spirits Collection lanceert een gin met veel pit en kracht die overeind blijft staan bij het eten.

Chapter Gin soepel en zacht met tintelende afdronk

De smaken zijn zo op elkaar afgestemd dat de gin soepel en zacht drinkt, maar een warme en tintelende afdronk heeft. De spirit is het lekkerst in een gin-tonic. Hoe je de perfecte Chapter Gin & Tonic maakt, lees je in het recept. Naast de gin introduceert Chapter ook een eigen wodka, die dient als basisdestillaat voor de gin.

Recept Chapter Gin & Tonic

Ingrediënten
• 50 ml Chapter Gin
• 150 ml Russell & Co
• veel ijs (grote blokken)
• garnering: gemalen peper en verse munt

Bereiding
Zorg voor een groot glas. Hierdoor kan er voldoende ijs in waardoor de Gin & Tonic goed koud blijft zonder te veel smeltwater. Voorkeur gaat uit naar een tumbler of een groot ballonglas. Vul het glas met ijs. Hoe koeler het glas, hoe beter. Roer het ijs in het glas meerdere keren rond met een barspoon. Verwijder het overtollige (smelt)water. Smeltwater komt niet ten goede van je Gin & Tonic. Schenk de Chapter Gin erbij. Voeg langzaam de tonic toe. Een goede Gin & Tonic bruist. Dit creëer je door de tonic zo langzaam mogelijk toe te voegen. Dat kan door middel van je glas en tonicflesje schuin te houden om je tonic soepel ‘langs’ je glas in te schenken. Een andere optie is met behulp van een barspoon. Laat langzaam de tonic langs de gedraaide barspoon het glas in glijden. Roer alles kort door. De garnering zorgt voor een subtiel smaakaccent in de Chapter Gin & Tonic. Garneer de cocktail met een takje verse munt en een maal peper. Lekker grof, gewoon uit de pepermolen.

Reageer op dit artikel