artikel

Cocktail: Blossom in the Snow – Martin Eisma, Bluespoon

Café 636

Negen bartenders uit Amsterdam maken voor Misset Horeca hun signature cocktail. Ook vroegen wij hen wat belangrijk is voor een cocktail anno 2018. In deel 1, Martin Eisma, bartender van Bluespoon Bar in het Andaz Hotel.

Cocktail: Blossom in the Snow – Martin Eisma, Bluespoon

Martin Eisma, Vlissingen 1991, is bartender van Bluespoon Bar aan de Prinsengracht 587 in Amsterdam.

‘Voor mij zijn sustainable en closed-loop bartending het belangrijkste van het moment én de aankomende tijd. Iets waar veel aandacht voor is bij Bluespoon. Dit samen met het feit dat mensen steeds vaker uit hun comfort-zone willen gaan bij de keuze van hun drankje. Small-batch, lokale en onbekende producten gaan daarom ook een grote rol spelen.’

Blossom in the Snow

‘Wanneer ik een cocktail ontwerp, probeer ik altijd een gevoel of een situatie te vertalen in smaak. In dit geval is het één van mijn favoriete momenten in het jaar: de overgang van winter naar de lente. Een cocktail met een hoop contrast in uiterlijk (rijk en romig) en hoe hij daadwerkelijk smaakt (fris en floraal). Grappig genoeg kenmerkt het meeste van mijn Amsterdam Cocktail Bartender, Martin Eisma, Bluespoon, bartenderwerk zich door complexe siropen en closed-loop, maar deze cocktail is echt mijn signature serve. Ik hou ervan dingen er anders te laten uitzien dan wat ze daadwerkelijk zijn.’

Ingrediënten
30ml Ketel One Vodka
15ml Vlierbloesem likeur (Giffard)
15ml Witte chocolade likeur (Mozart)
10ml Lavendelsiroop
30ml Limoensap
1 eiwit
2 dashes Lavendel bitters
Glaswerk: Kristallen theekopje en blauw schoteltje eronder

Bereiding
Dryshake
Shake met ijs
Finestrain
Serveren zonder ijs

Reageer op dit artikel