artikel

Cocktail: Cariño – Eric van Beek, Bar TwentySeven

Café 494

Negen bartenders uit Amsterdam maken voor Misset Horeca hun signature cocktail. Ook vroegen wij hen wat belangrijk is voor een cocktail anno 2018. In deel 6, Eric van Beek, bartender van Bar TwentySeven van het gelijknamige hotel.

Cocktail: Cariño – Eric van Beek, Bar TwentySeven

Eric van Beek, Amsterdam 1990, is bartender bij Bar TwentySeven in het gelijknamige hotel aan de Dam 27 in Amsterdam.

‘Cocktails moeten het verhaal vertellen van wie je bent. Waar je voor staat. Voor mij is dat ‘gelijkheid’. Ik heb in Verenigde Staten op school gezeten, en dat was dezelfde school als waar Martin Luther King op zat. En daar in het diepe zuiden was er natuurlijk discriminatie en ongelijkheid. Terug in Nederland merkte ik echter ook die verdeeldheid in de samenleving. Daarom is de overkoepelende boodschap van mijn cocktails ‘verbondenheid.’ Mensen samenbrengen.’

Cariño

Amsterdam Cocktail BartenderMet de Cariño heb ik het wereldkampioenschap van Bacardi gewonnen in 2018. De drank moet op jezelf slaan én op (de geschiedenis van) Bacardi. Voor wat betreft Bacardi: de toevoeging van Griekse yoghurt maakt deze cocktail uniek en ik heb er voor gekozen omdat zowel Bacardi als de yoghurt toevoegingen van gist hebben. De Cariño is een mix tussen een mojito, daiquiri en een Piña Colada en de receptuur is gebaseerd op punch. Dat werd vaak in grote bowls gedronken, als mensen samen kwamen vroeger. Dus daar is die link naar verbinding.’

Ingrediënten
45ml Bacardi 8
30ml Griekse Yogurt
20ml vanille siroop 2:1
10ml citroen sap
5ml gele chartreuse

Bereiding
Shake
Coupe glass met een groot blok ijs
Garneer met geraspte nootmuskaat

Reageer op dit artikel