artikel

Cocktail: Cuppa Plantation – Thomas Datema, Housebar

Café 363

Negen bartenders uit Amsterdam maken voor Misset Horeca hun signature cocktail. Ook vroegen wij hen wat belangrijk is voor een cocktail anno 2018. In deel 3, Thomas Datema, bartender van HousebarBar in het Kimpton de Witt.

Cocktail: Cuppa Plantation – Thomas Datema, Housebar

Thomas Datema, Amsterdam 1990, is bartender bij House Bar in het Kimpton De Witt Hotel aan de Nieuwezijds Voorburgwal 5 in Amsterdam.

‘Trends die nu en in de toekomst belangrijk zijn, zijn laag alcoholische dranken en lokale producten in combinatie met duurzaamheid. Cocktails zijn niet langer een drankje dat je voor je neus neergezet krijgt, maar een ervaring die je gasten meegeeft. Van menu tot glaswerk, alles volgt een verhaal en neemt mensen mee in een nieuwe ervaring.’

Cuppa Plantation

Amsterdam Cocktail Bartender‘Bij Housebar focussen we op het Nederlandse, het liefst zelfs Amsterdam. Van groene erwt tot geroosterde kokoswater breng je mensen iets dat ze niet verwachten.’ Voor de deze cocktail geldt: Nederlandse producten met een interessant ingredient

Ingrediënten
William George Rum
Cold Brew Coffee
Honing
Roasted Coconut

Bereiding
In een french-press opbouwen met ijs (liefst droogijs)
Serveren in een espressoglas
Goed als shared drink voor meerdere personen.

Reageer op dit artikel