artikel

Cocktail: Flying Dutchmen Cocktail – Tess Posthumus, Flying Dutchmen Cocktails

Café 670

Negen bartenders uit Amsterdam maken voor Misset Horeca hun signature cocktail. Ook vroegen wij hen wat belangrijk is voor een cocktail anno 2018. In deel 7, Tess Posthumus, bartender van Flying Dutchmen Cocktails.

Cocktail: Flying Dutchmen Cocktail – Tess Posthumus, Flying Dutchmen Cocktails

Tess Posthumus, Breda 1988, is bartender bij Flying Dutchmen Cocktails aan het Singel 460 in Amsterdam.

‘Belangrijk nu en in de toekomst is dat we de klassieke recepturen niet zomaar voorbij racen. We moeten focussen op smaak en niet alleen maar bezig zijn met ‘instagrammable’ signature-recepten. De eenvoud van de klassiekers is juist zo mooi en daarin ligt vaak de uitdaging. Het niet te gek maken en de basis producten laten stralen. Je kunt je bij dit soort recepten niet verbergen achter een hele boel ingrediënten en uitschieters maskeren. De balans in dit soort drankjes is veel moeilijker om te perfectioneren en afhankelijk van welke fles je van de backbar pakt. Ontzettend leuk om daar mee te spelen.

Flying Dutchmen Cocktail

Amsterdam Cocktail Bartender‘Deze cocktail is de signature van mijn nieuwe bar, Flying Dutchmen Cocktails. De bar richt zich op klassieke, bestaande recepturen. Onze Nederlandse trots ‘jenever’ was de basis van veel klassieke cocktailrecepten maar is na 1940 helaas een beetje internationaal in vergetelheid geraakt. Vandaar dat ik een hopelijke ‘future classic’ voor onze bar op basis van jenever heb gecreëerd. Een prachtige basis voor een frisse cocktail, die helemaal Nederlands wordt door de combinatie van sinaasappel en speculaas kruiden. De Arabische gom in de siroop zorgt voor een mooie viscositeit, een lekker mondgevoel.’

Ingrediënten
45 ml Bols Genever Barrel Aged
30 ml citroensap
15 ml homemade speculaas-gum siroop
2 dashes orange bitters
1 dash orange flower water

Bereiding
Shake & strain in een voorgekoeld coupe-glas
Garneer met een sinaasappel zest en een eetbaar bloemetje

Reageer op dit artikel