artikel

Cocktail: Ne me Jetez pas – Timo Stemerdink, Restaurant C

Café 453

Negen bartenders uit Amsterdam maken voor Misset Horeca hun signature cocktail. Ook vroegen wij hen wat belangrijk is voor een cocktail anno 2018. In deel 4, Timo Stemerdink, bartender van Restaurant C en sinds kort ook Vesper Bar.

Cocktail: Ne me Jetez pas – Timo Stemerdink, Restaurant C

Timo Stemerdink, Amsterdam 1988, is bartender bij Restaurant C (en sinds kort ook bij Vesper Bar) aan de Wibautstraat 125 in Amsterdam.

‘Gasten weten tegenwoordig steeds beter wat ze drinken. Dat is in mijn optiek een positieve ontwikkeling. Duurzaamheid is anno nu een grote trend in cocktails waar je mensen mee kan verassen. Bovendien wordt er ook verwacht van bars dat hier rekening mee wordt gehouden. Ik doe dit onder meer door het gebruik van plastic rietjes te vermijden. En om ‘waste’ tegen te gaan is het bijna een verplichting om zoveel mogelijk ingrediënten zelf te bereiden.’

Ne me Jetez Pas

‘Ik werk bij Bar C, in het gelijknamige restaurant en, sinds ruim een maand bij Vesper. Bij Bar C gebruiken we zo veel Amsterdam Cocktail Bartendermogelijk technieken uit de keuken in onze cocktails en bij Vesper staat duurzaamheid hoog in het vaandel. Vandaar ook Ne me Jetez Pas, gooi me niet weg. In deze cocktail gebruik ik onder andere restproducten uit de keuken wat dit een duurzame cocktail maakt. De shrub van Mme Jeanette is een kleine knipoog naar mijn afkomst, wat de cocktail een beetje pittig en voor mij persoonlijk maakt.’

Ingrediënten
40 ml Don Julio Reposado
30 ml Leftover spiced Rabarber Bouillon
15 ml Suze
5 ml float van Laphroaig
2 drops Mme Jeanette Shrub
2 dashes Janis Bitters
Poeder van gedroogde rode biet aan de buitenkant van het glas
Plakje Red Meat Radish als garnering

Bereiding
Breng poeder van gedroogde biet aan buitenkant van glas aan
Stir overige ingrediënten in een mixing-glas
Strain in het glas
Garneer met Red Meat Radish

Reageer op dit artikel