artikel

Cocktail: The Pioneer – Sander Lucardie, Tunes Bar

Café 416

Negen bartenders uit Amsterdam maken voor Misset Horeca hun signature cocktail. Ook vroegen wij hen wat belangrijk is voor een cocktail anno 2018. In deel 5, Sander Lucardie van Tunes Bar in het Conservatorium Hotel.

Cocktail: The Pioneer – Sander Lucardie, Tunes Bar

Sander Lucardie, Amsterdam 1979, is bartender bij Tunes Bar in het Conservatorium Hotel aan de Van Baerlestraat 27 in Amsterdam.

‘Belangrijk aan cocktails van nu is dat je met hoogwaardige producten werkt en er een eigen twist aan geeft. Veel cocktail bars gaan terug naar de oorsprong van cocktails en geven daar een draai aan. In de nabije toekomst zullen er meer cocktails worden gemaakt met een lager alcoholpercentage en zullen lokale producten een prominentere rol gaan spelen.

The Pioneer

Amsterdam Cocktail Bartender‘The Pioneer is ontstaan ter lancering van een parfumlijn en dat maakt het een unieke en bijzondere cocktail. Het Aziatische karakter van de bar komt terug in twee soorten sake en thee. Dit in combinatie met de fruitige geuren van de parfum geven de cocktail een bijzonder karakter.’

Ingrediënten
35 ml corenwijn
20 ml manderijnen sake
20 ml droge sake
10 ml zwarte thee siroop
2x dash citroen bitters
Citroen zest als garnering
Parfum spray als garnering

Bereiding
Zwarte thee trekken (sterk van smaak) en deze inkoken met suiker (1:1) en laten afkoelen
Een martini glas met crushed ice vullen om het glas te koelen
De bovengenoemde ingrediënten shaken met ijs
Crushed ice uit het glas halen en de cocktail uitgieten door een zeefje
Boven het glas een citroen schillen met een zesteur, zodat de oliën eruit komen en zich over de cocktail verspreiden
Een spray parfum aan de onderzijde van het glas (niet het drink gedeelte)

Reageer op dit artikel