artikel

Cocktail: Samba Sour – Nathaniel de Groot, SushiSamba

Café 438

Negen bartenders uit Amsterdam maken voor Misset Horeca hun signature cocktail. Ook vroegen wij hen wat belangrijk is voor een cocktail anno 2018. In deel 2, Nathaniel de Groot, bartender van SushiSamba.

Cocktail: Samba Sour – Nathaniel de Groot, SushiSamba

Nathaniel de Groot, Amsterdam 1993, is bartender bij SushiSamba aan het Max Euweplein 64 in Amsterdam.

‘De kunst, creativiteit en het ambacht van superieure cocktails blijft maar groeien. Bij Sushisamba gebruiken we invloeden vanuit de hele wereld om smaken te combineren. Ik kan me volledig vinden in de ‘zero-waste’-trend die in de bar scene aan het doorzetten is. Een duidelijk signaal naar de toekomst.’

Samba Sour

‘Met de Samba Sour komen de culturen en cuisines van Japan, Brazilië en Peru samen, zoals dat gewoon is bij SushiSamba. Met deze cocktail hebben we een twist gegeven aan de Pisco Sour, een traditioneel Peruaans drankje. Wij hebben er citrus en yuzu aan toegevoegd. De graffiti-achtige opmaak verklapt een voorliefde voor wereldwijde straatkunst.’

Amsterdam Cocktail BartenderIngrediënten
1,5 oz. Pisco
1,5 oz. Turmeric syrup
0,5 oz. Yuzu juice
1 scheut Maraschino liqueur
1 eiwit
Garnering: Graffiti food dye spray

Bereiding
Alle ingrediënten in een shaker
Shake hard zonder ijs
Voeg ijs toe en shake nogmaals
fine strain in een coupette
garneer met graffiti art

Turmeric Infusion
Verhit 1 fles siroop met 0,5 turmeric powder en filter dat.
Het geheel dry shaken met eiwit.
Opnieuw shaken met ijs om all with egg white,
Versier de oppverlakte met food dye.

Reageer op dit artikel