artikel

Cocktail: Michelada Jackson – Julian Bayuni, Vesper Bar

Café 677

Negen bartenders uit Amsterdam maken voor Misset Horeca hun signature cocktail. Ook vroegen wij hen wat belangrijk is voor een cocktail anno 2018. In deel 9, Julian Bayuni van Vesper Bar.

Cocktail: Michelada Jackson – Julian Bayuni, Vesper Bar

Julian Bayuni, Londen, Engeland 1975, is bartender bij Vesper Bar aan de Vinkenstraat 57 in Amsterdam.

‘Het is onze missie om bartending duurzamer te maken en we zijn dan ook constant op zoek naar nieuwe manieren om opwindende smaken te creëren en onze impact op de omgeving te reduceren. Dat zie je eigenlijk terug in bartending over de hele wereld. De bar scene is wakker geworden en neemt haar verantwoordelijkheid. Iets dat je terugziet over de gehele linie: hoe, wanneer en waar groeit iets, hoe verloopt het productieproces, hoe wordt het vervoerd en hoe kunnen we het in onze cocktails verwerken met een zo min mogelijke impact op het milieu.’

Michelada Jackson

‘Ik heb diverse signature cocktails. Sterker: momenteel hebben we bij Vesper een ‘Signature Menu’. Het resultaat van Amsterdam Cocktail Bartendereen jaar lang eigen ingrediënten creëren, dat combineren met lokale producten en de bar community. Dat zie je ook terug in deze cocktail. Blood Fire is een fonkelnieuw product dat ik ontwikkel met Let’s Salsa. Het is het beste te omschrijven als een ‘Bloody Mary Shrub.’ Een annder ingrediënt is de Kimchi Clamato. Een collaboratie tussen Vesper en Oh Na Mi Kimchi. Het combineert een pekel van kimchi met schelpdierbouillon en voorzichtig gekookte tomatensap. Schelpdieren (in het engels: Clam) en tomatensap (tomato juice): Clamato. Boordevol umami.’

Ingrediënten
25ml Blood Fire
50ml Kimchi Clamato
25ml limoensap
100ml Lowlander American Pale Ale
30ml Montelobos Espadin Mezcal (optioneel)
Kimchi-zout
Glaswerk: highball

Bereiding
Breng het kimchi-zout aan op de rand van het bevroren glas
Build het glas met de overige ingrediënten
Aftoppen met Lowlander APA