artikel

Top Tien: dit zijn de grootste bierbrouwers ter wereld

Café 6554

De tien grootste bierconcerns ter wereld op een rijtje met de hoeveelheid gebrouwen hectoliters bier en het wereldwijde marktaandeel. Dit zijn de grootste bierbrouwers ter wereld.

Top Tien: dit zijn de grootste bierbrouwers ter wereld

AB Inbev is met grote voorsprong het grootste bierconcern ter wereld. De brouwer van merken als Budweiser, Beck’s, Dommelsch, Hertog Jan, Hoegaarden, Jupiler en Stella Artois is ruim 2,5 keer zo groot Heineken, dat de nummer 2 op de lijst van grootste bierbrouwers ter wereld is. Daarmee is de top-2 een onderonsje tussen de lage landen, met het Nederlandse Heineken en het Belgische InBev.

Europa en Azië

AB InBev (1), Heineken (2) en Carlsberg (4) zijn de drie Europese grootmachten in de top-5. Die  bestaat verder uit het Chinese China Snow Breweries (3) en het Amerikaanse Molson-Coors (5). Heineken nam dit jaar nog een belang van 40 procent in het Chinese merk. Daarmee wil de Nederlandse brouwer eindelijk doorbreken op de Chinese markt.

Molson-Coors is met haar vijfde plek de bierbrouwer die niet uit Azië of Europa komt. De nummers zes tot en met tien bestaat verder uit twee Chinese concerns, Tsingtao (6) en Yanjing (8) en twee Japanse concerns, Asahi (7) en Kirin (10). De top tien wordt verder gecompleteerd door het Franse Castel Group.

Eigenaar Grolsch in top-10

Van de Chinese brouwerijen is China Snow Breweries de grootste. Die onderneming was ooit overigens een joint venture tussen SAB Miller en China Resources Enterprise. SAB Miller is inmiddels opgegaan in AB Inbev en China Resources Enterprise is nu alleen eigenaar van de brouwerij.

Gerelateerde content

Gerelateerde content

Asahi, eigenaar van bierbrouwerij Grolsch staat op de zevende plaats, waarmee het één van de twee Japanse brouwers in de lijst. Het Japanse concern kocht dit jaar ook het Poolse Tyskie en het Tjechise Pilsner Urquel.

In de uitgebreidere lijst staat het Nederlandse Bavaria op de 29e plaats met 7,3 miljoen hectoliter. Het Brabantse familiebedrijf heeft een wereldwijd marktaandeel van 0,4 procent. Bierbrouwerij Bavaria veranderde haar naam overigens recent in Swinkels Family Brewers. Het biermerk Bavaria blijft wel gewoon bestaan.

Top 10 Grootste Bierbrouwers ter wereld

De Grootste Bierbrouwers ter wereld


Reageer op dit artikel