artikel

Terras Top 100 2018 nr.100: Het Ludina Terras, Groningen

Café 674

Op de rand van de Top 100, maar wél de beste van de provincie Groningen. Vaak is er meer aandacht voor de drager van het rode rugnummer dan voor de renners daar net boven, dus wat dat betreft kon Ludina Terras het slechter treffen. Twee jaar geleden kon dit terras ook al op de nodige aandacht rekenen, in 2016 won het de Publieksprijs in de Terras Top 100.

Terras Top 100 2018 nr.100: Het Ludina Terras, Groningen

Twee jaar geleden kon dit terras ook al op de nodige aandacht rekenen, in 2016 won het de Publieksprijs. Daarna zakte Ludina Terras even uit de lijst, nu zeggen we volmondig: welkom terug. Het terras op het dek van de gelijknamige tjalk hoort bij café De Toeter, dat al jaren hoge ogen gooit in de Café Top 100. Eigenaar Maik van Heerd, zeer actief in de Groningse horeca, mocht op het land zijn terras niet uitbreiden, dus week hij maar uit naar het water. Ondanks dat tussen het terras op de kant en de terrasboot een groenstrook en een looppad liggen, is duidelijk dat de twee bij elkaar horen. De bar bevindt zich op een andere boot. Dit past bij de sfeer van het terras. Door de afstand tot het café snappen we dat gasten na elke bestelling meteen moeten afrekenen, al ontbreekt hierdoor een duidelijk afscheidmoment.

Turfsingel 12-14
Cafedetoeter.nl/terras

Bekijk hier de complete ranglijst Terras Top 100 2018

Wilt u in 2019 ook meedoen aan de Terras Top 100? Schrijf u dan hier in..

Leestips:

* In tien stappen meer omzet uit jouw horecaterras
* Terrasvergunning aanvragen: alles wat je moet weten
* De ideale gerechten voor op het horecaterras

 

Reageer op dit artikel